Opdatering af Europas mest succesfulde SUV:? Den nye Tiguan bliver mere elektrisk og mere dynamisk

  • Nummer 1. Tiguan erden mest solgte SUV i Europa og er i dag den mest succesrige Volkswagen på verdensplan
  • Plug-in-hybrid. Den nyeTiguan eHybrid kan køre udelukkende på strøm med hastigheder op til 130 km/t og har en elektrisk rækkevidde op til ca. 50 km.
  • Premium-performance. Volkswagen R har udviklet den mest køredynamiske Tiguan nogensinde: Tiguan R med 320 hk
  • R-model med nyt differentiale. Firehjulstrækket med R-Performance Torque Vectoring løfter køredynamisk Tiguan til et helt nyt niveau
  • IQ.DRIVE-systemet ”Travel Assist”. Den nye Tiguan kan efter ønske assistere føreren med styring, opbremsning og acceleration ved en hastighed på op til 210 km/t
  • Opkoblet Tiguan. Den nye modulopbyggede infotainmentplatform (MIB3) kobler SUV’en op onlinemed omverdenen
  • Twin dosing til TDI-motorerne. Et dobbelt SCR-katalysatorsystem reducerer NOx-emissioner fra turbodieselmotorerne markant
  • Opdateret design. Tiguans design er defineret ved at være karakterstærkt, ikonisk og autentisk. Nu har Volkswagen gjort stilen endnu skarpere.
  • En SUV med et fleksibelt drivlinjeprogram. Tiguan imponerer med topmoderne eHybrid-, TSI- og TDI-drivlinjer
  • Suveræn trækkraft. Med en anhængervægt på op til 2,5 ton egner Tiguan sig perfekt til at trække bådtrailere eller hestetrailere.

Volkswagens Tiguan er den mest solgte SUV i Europa og en af de mest solgte på verdensplan. Hidtil er der produceret over 6 millioner eksemplarer, og i 2019 var Tiguan med ca. 911.000 solgte igen den mest efterspurgte model fra mærket og fra hele Volkswagen-koncernen. Nu får bestselleren en grundig opdatering. Ralf Brandstätter, nyudnævnt CEO for Volkswagen-mærket udtaler: ”Med anden generation af Tiguan skød vi i 2016 vores globale SUV-offensiv i gang, og den lagde fundamentet for en lang række af succesrige modeller på verdensplan. Nu tager Volkswagen næste skridt og elektrificerer, digitaliserer og opkobler den nye Tiguan. Dermed er den kompakte SUV klædt på til en ny tids udfordringer.”

Den nye Tiguan – et nyt teknologisk højdepunkt.

På alle teknologiske parametre tager den succesfulde SUV et markant spring frem. Efter Golf 8, Passat, Arteon og Touareg elektrificerer Volkswagen nu også Tiguan med en ny, avanceret plug-in-hybriddrivlinje, der har en systemydelse på 245 hk og muliggør kørsel udelukkende på strøm med en rækkevidde op til ca. 50 km. Modelprogrammet for Tiguan-toppes for første gang af en selvstændig sportslig Tiguan R-model med en 320 hk stærk TSI-motor, og eksperterne fra Volkswagen R har udviklet et nyt firehjulstræk udstyret med såkaldt ”R-Performance Torque Vectoring”, der ikke kun fordeler motorkraften mellem for- og bagaksel, men også mellem venstre og højre baghjul, hvilket gør den nye topmodel ekstremt dynamisk.

Et nyt twin-dosing-system har gjort TDI-turbodieselmotorerne i den nye Tiguan til nogle af de reneste forbrændingsmotorer i verden. Det er ikke kun indenfor drivlinjer, at Tiguan har nyt at byde på. Med introduktionen af Travel Assist-system kan den nye Tiguan være delvist selvkørende op til 210 km/t, og med den nyeste generation af infotainmentsystemer (MIB3) er Tiguan udstyret med en bred vifte af onlinebaserede tjenester og funktioner. En anden nyhed er et 480 watt lydsystemfra lydspecialisterne Harman Kardon.

Interiør i Tiguan er blevet opdateret og digitaliseret og byder blandt andet på et nydesignet multifunktionsrat med touch-aktiverede funktioner, og derudover har Volkswagen digitaliseret betjeningen af klimafunktionerne med touch-slidere og touch-flader. Og sidst, men ikke mindst, guider de nye ”IQ.LIGHT-LED-matrixforlygter” (ekstraudstyr) føreren af den nye Tiguan mere sikkert og komfortabelt gennem natten.

Nyt karakterstærkt frontdesign.

Rent optisk kan man blandt andet genkende den opdaterede Tiguan på den nydesignede front. Klaus Zyciora, designchef for Volkswagen-koncernen og Volkswagen-mærket beskriver det: ”Det nye frontdesign med den markante SUV-kølergrill skaber et visuel link til større SUV-modeller som Touareg eller den nordamerikanske Atlas Cross Sport. Det giver den nye Tiguan et mere suverænt og selvsikkert udtryk.” Motorhjelmen er højere, mens den nye kølergrill og LED-forlygterne er blevet bredere. Det nye VW-logo er integreret i midten, og de markante stødfangere har også fået nyt design. På bagenden lægger man særligt mærke til Tiguan-modelbetegnelsen, som nu er placeret i midten under VW-logoet, mens 4MOTION-modelbetegnelsen på bagenden af modeller med firehjulstræk også har fået nyt udseende. LED-baglygterne har også fået nyt design, og i topversionernehar de dynamiske blinklys. De er nu også udstyret med en funktion, der markant visuelt skifter mellem baglys- og stoplysfunktionen samt en animeret coming home-/leaving home-funktion ved oplåsning eller låsning af Tiguan.

Den nye Tiguan er en ægte allrounder præcist som sine forgængere. En autentisk SUV, der kan klare en anhængervægt på op til 2,5 ton og en Volkswagen, der klarer alle situationer i hverdagens kørsel mere perfekt end nogensinde før takket være det nye udvalg af drivlinjer, assistent- og infotainmentsystemer.

Det danske modelprogram ved introduktionen til oktober:

Tiguan Life: 1,5 TSI EVO 150 hk, 2,0 TDI 150 hk

Tiguan Elegance: 1,5 TSI EVO 150 hk, 2,0 TDI 150 hk/200 hk

Tiguan R-Line: 1,5 TSI EVO 150 hk, 2,0 TDI 150 hk/200 hk

Tiguan R, eHybrid Elegance og eHybrid Life følger i januar 2021

Du kan se verdenspremieren på den nye Tiguan her og vedhæftet denne pressemeddelelse er der en længere version med flere detaljer.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk